Nieuws

NIEUWSPAGINA

SCOUTS HOFSTADE

HUIDIGE CORONA MAATREGELEN VAN SG&V - UPDATE 07/02

Bij code geel mag er, gelukkig, terug heel veel:

  • Mondmaskers dragen we enkel nog op openbaar vervoer en in zorginstellingen. Dus niet meer verplicht bij elk contact met externen of op locaties als musea, cinema, winkel, …
  • Er zijn geen beperkingen meer in het aantal deelnemers. Ook niet binnen of bij overnachtingen. 
  • De aanbeveling voor een zelftest bij overnachtingen valt weg.
  • Er wordt niet langer gevraagd ‘intens fysiek contact’ te vermijden.
  • Het blijft aangeraden om vooral in te zetten op werking in open lucht maar hier voelen scouts zich hoe dan ook best thuis: buiten!

DOE MEE AAN DE GEOCACHING VAN 80 JAAR SCOUTS HOFSTADE!

Beste vrienden


Als deel van ons 80-jarig feestweekend organiseren wij een avontuurlijke geocaching! Aan de hand van 15 raadsels kunnen jullie 15 containers terugvinden in Hofstade. Wie op het einde het 15-letterwoord raadt, maakt kans op onze prijsmand met scouteske must-haves. Neem deel door op de blauwe knop te drukken.


Een stevige linker,

De leidingsploeg

GEEN LEDENSTOP MEER BIJ DE GIVERS!

Goed nieuws! 


Dankzij alle nieuwe leiding kunnen we met veel plezier aankondigen dat er vanaf heden geen ledenstop meer is bij de givertak. Dat wil zeggen dat alle jongeren van het geboortejaar 2005-2007 meer dan welkom zijn om bij onze groep te komen. Komend jaar zullen er maar liefst vier leiders ervoor zorgen dat de givers een zalig scoutsjaar krijgen. Ook alle andere takken staan open voor inschrijvingen dankzij een voltallige ploeg van 25 enthousiaste leiders


Wij kijken enorm uit naar het nieuwe jaar, jullie ook? 


Een stevige linker,

De leidingsploeg

OPROEP 11 APRIL 2021: 80 JAAR SCOUTS HOFSTADE

Wist je dat...


Het vandaag 80 jaar geleden is dat onze scouts, Sint-Lutgardis Hofstade, werd opgericht?


Wij zouden dit graag vieren in het weekend van 3, 4 en 5 september 2021 indien de corona maatregelen dit toelaten.

Op vrijdag 3/9 wordt ons feestweekend afgetrapt met een galadiner voor alle oud-scouts (en hun partners) van Scouts Hofstade. We hopen zoveel mogelijk oud-scouts van onze groep te herenigen. Daarom hadden we graag zoveel mogelijk mailadressen of adresgegevens verzameld zodat we iedereen kunnen uitnodigen voor deze fantastische avond.
Je kan je gegevens achterlaten op  80jaarscoutshofstade@gmail.com, via onze facebookpagina of bij de leiding van onze groep. Deze gegevens worden GDPR-gewijs niet doorgegeven aan derden en worden na afloop van evenement verwijderd.


Een stevige linker,
Scouts Sint Lutgardis Hofstade

CHATEAU ALOKROFTSA: KOOP BIJ ONZE JINS! (AFGELOPEN)

Welkom bij Chateau Alokrofsta


Een avondje geen zin om te koken? Wilt u een wijntje drinken op een mooie zomeravond maar de wijnvoorraad is op? Hebt u ook zoveel keuzestress in de winkel met het uitkiezen van een lekkere wijn? Geen probleem! De jins van Alokrofsta hebben de ideale oplossing voor jullie! 


U kan wijn en kaasplanken kopen ter ondersteuning van ons zomerkamp! De kazen zijn zorgvuldig uitgekozen in samenwerking met de bekende kaasaffineur Van Tricht. Indien u geen liefhebber bent van kazen of gewoon een lekker wijntje wil drinken kan u ook steeds één of meerdere overheerlijke wijnen aankopen! De wijnen worden zoals steeds verzorgd door wijnhuis Gheyssens


U kan uw bestelling komen ophalen op 1 mei aan de scoutslokalen van Kroffel, op de Kapellekensbaan 14 in Aalst. 

Bestellen kan tot en met zondag 25/04/2021.


Wij danken jullie alvast voor jullie steun, 


De jins van scouts Alowis, Kroffel en Hofstade

NIEUW SCOUTSBIER: HET BOKALLEKEN (VERKOOP TIJDELIJK STOPGEZET)

Scouts Hofstade brouwt zijn eigen bier! Vernoemd naar ons leidingslokaal verkopen wij vanaf heden met trots ons 'Bokalleken'. Een Bokalleken is een fris blond bier van 6,2 % met een lichte gember smaak. We verkopen ons biertje in de vorm van een 33 cl flesje. Bestel zeker ons nieuwe Bokalleken online en haal het af tussen 17u tot 19u na elke scoutsactiviteit. Hopelijk kunnen wij jullie ons Bokalleken snel aanbieden op alle evenementen van Scouts Hofstade zoals de scoutsfeesten, onze opendeurdag, elke giver- en jinbar, FISHtj'n, 80 jaar scouts Hofstade, etc. Het Bokalleken is het beste uit te gieten in een kelkvormig glas (of terwijl bokaal) en smaakt het beste goed fris.


We zetten deze verkoopactie op poten omdat we zoals veel verenigingen financiële druk hebben ondervonden tijdens de corona crisis. De opbrengst zal dan ook rechtstreeks naar de werking van de scoutsgroep zelf gaan. Help ons verder en we zijn jullie enorm dankbaar! Jullie kunnen jullie bestelling ook afhalen aan onze lokalen: Koningshofbaan 34 in Hofstade.


Shoot-out naar Domien Dufour: oud-leider van Scouts Hofstade en ontwerper van ons logo!