Takwerking

TAKWERKING

SCOUTS HOFSTADE

De kapoenen zijn kinderen die geboren zijn tussen 2016 en 2017. Het is de jongste en meeste speelse tak van de groep. Deze pagadders krijgen tussen 14u en 17u op zondag de kans om hun helemaal uit te leven op onze terreinen en *kuch kuch* niet proper thuis te komen.


Samen met enthousiaste leiding spelen ze talrijke spelletjes, klauteren ze in bomen en leren ze omgaan met de natuur.


WELPEN EN KABOUTERS - 8 TOT 10 JAAR

De welpen en kabouters zijn jongens en meisjes die geboren zijn tussen 2013 en 2015. Deze groep zijn al iets ouder en avontuurlijker. Van touwenparcours tot blotevoetenpad. Ook krijgen zij voor het eerst mee hoe ze moeten hout sprokkelen, een vuur aanhouden of een kamp bouwen.


Ontdek wat ze allemaal doen op deze pagina van de welpen en kabouters.

De jonggivers zijn kinderen geboren tussen 2010 en 2012. Zij leren meer en meer wat een echte scout is en kan. Ze leren voor het eerst sjorconstructies maken, gaan voor het eerst op tweedaagse staptocht in de zomer en leren een tent opzetten in recordtijd. Naast dit allemaal is de scouts voor de jonggivers ook een plaats om hun uit te leven en nieuwe vrienden te maken. 

Givers zijn jongeren geboren tussen 2007 en 2009Deze groep zijn al helemaal omgetoverd tot echte scouts. Ze gaan in de zomer op driedaagse staptocht en kunnen sjorren en kaartlezen als de beste. De givers doen doorheen het jaar verschillende toffe activiteiten: van een zalig vuil spel tot een levensechte stratego!


Kom het allemaal te weten op de pagina van de givers!

Jins zijn geboren in 2006. De jins zijn de oudste groep en worden dit jaar klaargestoomd om bij de leidingsploeg te komen. Naast talrijke vormingen, stages en geldacties wordt er ook tijd gemaakt om hun gewoon te amuseren. Samen met andere Aalsterse scouts doen ze de meeste zotte activiteiten om tijdens hun jinjaar fantastische herinneringen en anekdotes te creëren.


Op de pagina van de jins wordt uit de doeken gedaan hoe de jinleiding dit wil gaan doen!